Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Salmonelladieten

av Malin Collin, reporter

Nu har jag fastnat i den svåra moment 22-situationen som alltid uppstår när jag ska laga mat till båda mina systrar, min kille och mig själv. Kortfattat kan man säga att vi inte delar samma matsmak. Själv äter jag typ allt (utom tonfisk på burk, inälvor, stora vita bönor och korvar och puddingar gjorda på blod). Två av de andra trilskas en del. Just nu ligger tankeverksamheten på grillade köttfärsspett med tsatsiki och fetaostsallad. Jag försöker ju minimera mitt kolhydratinnehåll. Det gick skitbra i typ fyra dagar i Spanien. Sedan tappade jag en hel burk salt i en biff stroganoff som jag hade arbetat med i ett par timmar och uppfylldes av en sådan depression som bara en Spagetti Carbonara kan bota. Lyckligtvis gick jag ändå ner två och ett halvt kilo på semestern fast det berodde nog inte särskilt mycket på kosten utan snarare på den svåra salmonellattack jag fick andra veckan då jag i princip kunde äta vad som helst (så länge jag satt på toa samtidigt vill säga). Det var en ypperlig bantingskur. Funderar just nu på att bara äta gammal mat i en månad så att jag går runt med ständig magsjuka och enbart lever på vätskeersättning. Då skulle jag nog snabbt nå idealvikt. Tyvärr låter den dieten inte helt hälsosam. Och gammal mat är ju inte urgott direkt. Kanske helt enkelt hoppar över det.

  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB