Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Oxfilémiddag

av Malin Collin, reporter
Dagens middag: Oxfilé medium/rare, rödvinsås gjord på morötter, schalottenlök, vitlök som fräst i smör, sedan på med lite vatten, kalvbuljong, balsamvinäger, rödvin, tomatpuré, socker och peppar – reducera till hälften – sila av och sjud upp med en rejäl klick smör. Sedan bakade potatisar som halveras, gröps ur och blandas med grädde, massor av parmesan, smör, två äggulor, smörstekta kantareller med finhackad schalottenlök och en finhackad vitlöksklyfta, salt, peppar och massor av färsk hackad timjan. Sedan lägger man tillbaka potatisblandningen i de urgröpta skalen och gratinerar dem i ugn tills de fått lite färg. Mycket gott!
  • Tjänstgörande redaktörer: Fred Balke, Christoffer Glader och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB