Lova mig att ta det försiktigt med bubblet det kommande dygnet (från en som vet)
avNu har nyårsafton börjat. Mindre än 24 timmar kvar av 2008. Imorgon ska vi på middag hos några vänner och jag och min kille dividerar över vilken typ av alkohol vi ska ta med oss. Jag tänkte tjusigt rödvin och skumpa. Min kille började luta åt genomgående skumpa hela kvällen med där satte jag ned foten. Det misstaget har jag tyvärr gjort ett par gånger i Spanien. Det känns ju så lockande med immiga glas fyllda med iskallt bubbel när det är 30 grader ute. När ens diet i den spanska byn brukar bestå av havskräftor, hummer, musslor och grillade jätteräkor blir det ju ännu mer tilltalande. Men dagen som följer en kväll och natt med bara bubbel är en dag då man önskar att man vore död. Den där krispiga huvudvärken kan nog bara botas av ett skott i tinningen tyvärr. Annars får man helt enkelt stå ut tills kvällen kommer och man bara får gå och lägga sig och sova så en ny gryning dagas. Så nej – genomgående skumpa står jag över. Gärna trevliga viner men max en halv flaska bubbel. Helst bara min maxgräns på två glas. (Vi upptäckte också att hela vår lägenhet är till bredden fylld med dyrt rödvin som min kille samlar och typ tusen böcker som jag samlar – då började vi fnissa eftersom vi bor på Söder och det blev klyschigt med rödvinsdrickande intellektuella innan vi återvände till vad vi gjorde innan upptäckten – jag till min senaste ungdomsbok om vampyrer och min kille till en dvd om Tour de France 2008 – intellektuella – my ass).