Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Malin intervjuar Melodifestivalens artistgrädda

av Malin Collin, reporter

Igår var jag alltså på Telias huvudkontor hela eftermiddagen för att diskutera bloggar, teknik och musik. Det var en väldigt välordnad och intressant eftermiddag med ett späckat program och många gäster. Moderator var den skickliga Karin Adelsköld från Lilla Gumman som skapade en trivsam talkshowstämning. Vi fick höra ”bakom kulisserna”-snack från Christer Björkman och Ronnie Lantz, få smarta tips om annonsering på bloggar från mediebyrå, höra om Melodifestivalförberedelser från Live Nation, förhandskika på nya Teliareklamfilmen och diskutera mobilbloggande med representanter från Sony Ericsson. Vi fick också testa Telias nya musiktjänst Telia Music Player som jag just nu sitter och jämför med Spotify.

Slutligen dök gräddan av artister i 2009 års Melodifestival upp för lite tillbakalutat snack. Eftersom vi bloggare var ungefär lika många som artisterna uppstod det en uppsluppen stämning som inbjöd till många skratt. Den sista halvtimmen var det fritt fram för bloggarna att haffa valfri artist för fotosession och intervjufrågor. Eftersom de flesta andra bloggarna på plats var hardcore Melodifestivalsbloggare med diktafoner och systemkameror så kliade jag mig lite i skallen innan jag kom på att jag helt enkelt skulle ta reda på vilken favoriträtt dessa artister har. Jag har nämligen alltid trott att ens favoritmat säger något om personer. Vad är jag inte helt säker på men jag tror dock att en oväntad fråga ger ett personligare svar än exempelvis: ”Hur känns det inför Melodifestivalen?”.

Från vänster: Shirley Clamp, Måns Zelmerlöw, Tess Merkel, Andreas Lundstedt och Velvet

Från vänster: Sarah Dawn Finer, Agnes Carlsson, Shirley Clamp, Måns Zelmerlöw och Lina Hedlund

Melodifestivalartisternas favoriträtter
Allra först haffade jag ursöta Idolvinnaren Agnes Carlsson som kanske var den tystaste i gänget. Hon tvekade i en halv sekund innan hon svepte Hollywoodhåret över axeln och meddelade att kyckling, ris och brunsås var favoriträtten. Jag passade då på att suga tag i tjejtjusaren Måns Zelmerlöw (med den snygga lunddialekten) som var precis lika stilig som alltid. Han saknade sin fars fläskkotletter med brunsås och kokt potatis. Allra helst skulle det tydligen vara färskpotatis.

Shirley Clamp var kanske den av artisterna som bjöd allra mest på sig själv. Hennes västkustoneliners duggade tätt och hon menade att hon var den enda i gänget som hade ”timing” när det gäller skämt vilken hon visade kanske allra tydligast när moderator frågade Agnes Carlsson vad hennes låt heter. ”Love, love, love” blev Carlssons svar varpå Shirley Clamp sekunden efter frågade: ”Och vad handlar den om, Agnes?”. Shirley gillar grillmiddagar och föredrar kött. Helst ryggbiff. En grekisk sallad, kall bea, tsatsiki och majskolv ska serveras till. Tillhörande dryck ska vara rödvin, citronvatten och gärna kall öl också.

Sarah Dawn Finer var just hemkommen från Thailand och hade helt snöat in på asiatiskt. Thailändsk nudelsoppa kom upp som en kandidat till favoriträtt. Eftersom Sarah är mycket matlagningsintresserad blev det i princip omöjligt att välja en enda favoriträtt. Grillad lammkotlett med hoummos, tsatsiki och grillat pitabröd låg högt i kurs.

Blonda Velvet fnissade lite av frågan och menade att hon kanske var barnslig men hon älskade tacos. Just nu var hon inne på hårda bröd men det växlar. Sedan föredrar hon crème fraîche framför gräddfil. Lätt-crème fraîche ska det vara – men absolut inte mini.

Alcazar talade jag med sista av alla. Tess Merkel tvekade inte en sekund utan förklarade att hon föredrog köttfärssås och spagetti. Hennes egen köttfärssås görs med mycket grädde och crème fraîche. Lina Hedlund undrade om omelett räknades som en riktig rätt och det fick jag ju godkänna. Hennes omelett innehåller lök, svamp, kalkon och ost. Andreas Lundstedt funderade ett tag men insåg snart att favoriträtten var råbiff. Om den skulle serveras med rött vin eller en kall öl var svårare att bestämma så jag menade generöst att han fick ta båda. Sedan diskuterade vi huruvida men egentligen lider av järnbrist om man blir sugen på råbiff eller om det bara helt enkelt är gott.

 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Joel Holmgren och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB