Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

En glass vid Fontana di Trevi och Carbonara på en liten bakgata i sommarvärme

av Malin Collin, reporter

Nu tillbaka på hotellet med en viss matöverdos. Var så satans hungrig där vid halv elva då jag satt och skulle beställa och var en hundradels sekund från att slå till på både primi piatti och segundi piatti. Först pasta och sedan en grillad svärdfisk typ. I sista sekund ändrade jag mig och tog en carbonara (det gör jag ju alltid – varje restaurang har sitt sätt att göra den). Carbonaran var utsökt och perfekt, vinet var urgott men portionen var obarmhärtigt stor. Tackade påven och lite sånt folk för att jag bara tog en rätt.

Sedan råkade jag som ett mirakel gå förbi San Crispini – en av Roms mest kända gelaterior som är världskänd för sin ingefära- och kanelglass så jag slog till på en liten kula. Sedan gick vi lite vilse och var tvungna att gå uppför hela spanska trappan i den superheta kvällsvärmen. Där satt halva Roms ungdomar och drack enlitersöl och spelade gitarr. Som Spanien på många sätt plus välkänd trappa.

Nu: skratta åt dubbad tv och sova. Imorgon klockan nio: frukost på den jasmininramade terrassen.

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB