Middagstips!
avIgår blev vi lite sugna på en amerikaniserad bakpotatis. Jag har hört den kallas Jacked Potato och misstänker att det kommer från Monterey Jack-osten som brukar blandas i. I Sverige har en variant dykt upp hos Mat-Tina för några år sedan och gick då under namnet Jacksonpotatis. I vilket fall som helst – så här gjorde jag (räcker till fyra personer):
Baka två stora potatisar (obs, kan ta ungefär 1 timme och 45 min om de är riktigt stora). Knaperstek ett paket bacon skurna i bitar. Finhacka en späd purjolök. Dela potatisarna på längden och gröp ut allt innehåll i en stor skål. Blanda med bacon, purjo, ett halvt paket gräddfil, två sorters ost (vi tog cheddar och någon som jag inte minns namnet på), salt, svartpeppar. Klicka tillbaka moset i skalen och gratinera på 225 grader i ungefär tio minuter. Klart! (Och fett!)
Foto: Malin Collin