Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Middagstips!

av Malin Collin, reporter

Igår blev vi lite sugna på en amerikaniserad bakpotatis. Jag har hört den kallas Jacked Potato och misstänker att det kommer från Monterey Jack-osten som brukar blandas i. I Sverige har en variant dykt upp hos Mat-Tina för några år sedan och gick då under namnet Jacksonpotatis. I vilket fall som helst – så här gjorde jag (räcker till fyra personer):

Baka två stora potatisar (obs, kan ta ungefär 1 timme och 45 min om de är riktigt stora). Knaperstek ett paket bacon skurna i bitar. Finhacka en späd purjolök. Dela potatisarna på längden och gröp ut allt innehåll i en stor skål. Blanda med bacon, purjo, ett halvt paket gräddfil, två sorters ost (vi tog cheddar och någon som jag inte minns namnet på), salt, svartpeppar. Klicka tillbaka moset i skalen och gratinera på 225 grader i ungefär tio minuter. Klart! (Och fett!)

S6302044.JPG

Foto: Malin Collin

 • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Jennifer Snårbacka och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB