Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Överpris på pasta

av Malin Collin, reporter

Under de senaste månaderna har Garofalos pasta börjat dyka upp i hyllorna på Ica och Hemköp bland annat. Första gången jag kom i kontakt med detta märke var i Rom för drygt ett år sedan. Då hade jag nämligen lämnat halva resväskan tom för att kunna frakta hem så mycket pasta som möjligt. Eftersom det kändes trist att köpa Barilla så föll valet på några kilo Garofalo-pasta. Den var oerhört god och framför allt oerhört billig. Varje påse kostade 0,99 Euro och lyxpasta (papardelle och Schiaffoni) kostade väl 1,20. Jag var rädd att pastan skulle hålla låg kvalitet men det gjorde den som tur var inte. Ibland har man tur och det billigaste är också det godaste.

Det som irriterar mig lite med Garofalos sverigelansering är överpriset de har satt. Helt plötsligt ska Garofalopasta vara lyxalternativet och kostar ofta dubbelt så mycket som Barilla. Och i Italien är Barilla dyrare än Garofalo. Förstår ni hur jag menar? Inte för att Garofalo är en dålig pasta men det blir lite löjligt när man ska introducera en lågprisvara som superexklusiv. Själv väntar jag en och en halv vecka sedan fyller jag på mitt Garofaloförråd i Rom igen.

Garofalo_Pasta1(2).jpg
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Hanna Lindström, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB