Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Hur ska jag göra för att inte förstöra tv-serierna för er

av Malin Collin, reporter

Grej jag har tänkt på: jag skriver ju ibland om tv-serier (vilket tillsammans med böcker och musik utgör kärnan i mitt popkulturintresse) men skulle oftare vilja skriva mer – liksom längre eller i alla fall mer analyserande texter. Problemet är bara att jag inte vill spoila för de som inte har sett avsnittet. Jag kollar alla tv-serier efter amerikanska sändningar (numera på utmärkta streaming-sajter som jag tänkte tipsa om snart här i IPRED-tider) och låter då bli att skriva om serierna av hänsyn till dem som följer serien på svensk tv. Ofta blir det ju bara korta tips på vilka serier man ska hålla utkik efter men ingen tolkning av ett visst avsnitt. Jag funderar på hur vi ska gå till väga med detta. Ska jag helt enkelt fortsätta att inte skriva om de serier som brukar gå i svensk tv? (Läs: 24, Gossip Girl, Lost etc). Eller ska jag skriva om de serier jag vill, men lägga in en spoiler-varning i rubriken i inlägget så ni som väljer svensk tv inte får värsta chocken och sedan hatmejlar mig i veckor?

 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Lisa Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB