Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Jakten på Partille-Johnnys

av Malin Collin, reporter

Jag läste hos Hanna Fridén om en svårdefinierad ungdomsstil bland killar som hon ställde sig något frågande till. Den kännetecknas tydligen av ett kolossalt spretigt hår med minst en burk Dax-vax i, en uppenbar överanvändning av brun utan sol och vida jeans som vid ankeln hålls ihop av ett antal gummiband. Eftersom bloggläsare oftast är hjälpsamma framkom det snabbt i kommentarsfältet att denna ”stil” (eller brist på detsamma) går under namnet ”Partille-Johnnys”.

Eftersom jag vid det här laget hade blivit lite intrigued och kände igen något av detta i mitt bakhuvud googlade jag helt enkelt ”Partille-Johnny” och innan jag hade hunnit skriva mer än ”Partille” undrade google om det var ”Johnny” jag var intresserad av. Herregud, termen är tydligen så sökt så google är van. En av de första träffarna var härligt nog en av mina favoritbloggar – Bloggfrossa – som hade skrivit ett informativt inlägg om fenomenet.

Det var hos Bloggfrossa jag äntligen fick den sista pusselbiten: bröderna Gotti! Kommer ni ihåg den där vansinniga tv-serien som gick för några år sedan som handlade om den bortgångna maffiabossen John Gottis Versaceälskande vuxna dotter och hennes tre söner? Dessa söner var ju på något sätt Partille-Johnnys föregångare då de varje dag verkade ta ett dopp i brun utan sol, styla sina frisyrer i treskift och uppföra sig exakt som man tänker att förortskids som vinner på lotto skulle göra.

Med andra ord: Partille-Johnny-stilen är helt enkelt den manliga motsvarigheten till de där tjejerna i fjortonårsåldern med idominsalveläppar. Ni vet, de där tjejerna som när man går bakom dem på stan inte är helt säker på om det är en häxa, en excentrisk pensionär med långt hår eller bara en fjortis med tanke på den vita hårfärgen.

EDIT: Tydligen har Partille-Johnnys sitt ursprung från det som går under namnet Jersey Trash. Här har ni ett bildexempel på den typen av killar.

gotti.jpg partille.jpg

Överst: Bröderna Gotti med sin tjusiga mor. Underst: Ett exempel på svenska Partille-Johnnys.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB