Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Uppsvälld tunga

av Malin Collin, reporter

Jag satte i mig ungefär en hel ananas till kvällens film. Efter ett tag fick jag en svullen tunga och det började svida och klia i hela munnen. Så kan jag även känna när jag har ätit kiwi. Nu har jag googlat upp det och tydligen är det vanligt att man som björkallergiker (vilket jag med största sannolikhet är med tanke på hur jag har mått under björkpollenveckorna) också är känslig när det gäller vissa födoämnen – korsallergier kallas det. Ananas är en av dem. Biogena aminer ligger bakom tungklådan. Bara så ni vet. (Men satan vad gott det är med färsk ananas!)

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB