Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Härliga tider på Gotland – men de missade det där med uppkoppling och mobiltäckning

av Malin Collin, reporter

Gotland är underbart förutom en grej: det finns ingen internetuppkoppling som går med på att fungera (märk väl – vi har med oss en PC-laptop, en Macbook Air, ett par olika mobila bredband från vardera företag och en iPhone som vi nu använder som modem då allt annat vägrar funka. Min mobil har bara gått med på nödsamtal det senaste dygnet i princip). Detta är lite av en utmaning för oss fyra internetvänliga själar som bor i det fina röda huset bortom en väderkvarn, långt ut på ett fält.

Men annars njuter vi. Igår promenerade vi genom Visby, tittade på söta hus, åt middag på en uteservering på Stora torget och körde sedan över till östkusten. Idag har vi först legat lite på en undangömd strand i riktigt sommarväder och sedan kört söderut till ett fantastiskt crêperie som låg snyggt inrett i en gammal lada. Där drog vi i oss både galetter och crêpes. Sedan gjorde vi ett litet besök på Gotlands enda vingård. Därefter joggade och cyklade alla de andra medan jag låg i soffan och läste en bok och nu har vi rundat av kvällen med grillning, rosévin och uteplatshäng. Härligt värre med andra ord.

Imorgon är det jag som drar till Lojsta hed och kastar ett lasso på sött, vilt gotlandsruss som jag tar med mig till Stockholm så jag slipper köpa dyra SL-kort i framtiden.

 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning, Elin Wieslander, Jonna Andersson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB