Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

När tumult uppstår på grund av grillad kyckling

av Malin Collin, reporter

Så här i sommartider blir ju konsekvensen att svensken ska ägna sig åt pick-nick eller grilla vareviga kväll. Originell som man själv är gör man ju exakt samma sak. Att laga mustiga grytor i vårt 45-gradiga kök känns lika avlägset som att jag gifter mig med en medlem i ryska maffian.

Igår när pick-nick-mat skulle inhandlas gapade rostbiffshyllan hånfullt tom och runt grillad kyckling-hyllan utbröt ett mindre tumult när jag hann snärja den allra sista halva kycklingen. Arga ord haglade i min nacke när jag joggade iväg mot mejerihyllan för att ta skydd (och skydda min kycklinghalva från solstingsskadade medmänniskor).

Under lunchen letade jag på två olika mataffärer efter färska hamburgare att grilla ikväll. Jag var väl den sista i Storstockholm som kom på den idén då det inte gick att finna någonstans. Fick till slut nöja mig med fyra frysta (men härligt nog – lyxiga) hamburgare. Så mitt tips: handla när affärerna öppnar på morgonen eller välj något mindre förutsägbart till middag.

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB