Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Mördar-bröllops-menyn gör mig förvirrad

av Malin Collin, reporter

Jag är lite besatt av mat, gillar liksom att läsa recept, höra vad andra har ätit, kanske få något nytt tips. Därför är det självklart bröllopsmenyn som intresserar mig i artikeln om mannen som är häktad för mordet på sin flickvän. Tydligen har han varit gift förut och i en intervju med ex-hustrun får reportrarna också vantarna på bröllopsmenyn. Vet ni vad de åt? Jo:

”Kokt och rökt skinka, potatissallad och grönsallad, camembert, frukt och en trevånings gräddtårta med jordgubbar.”

Nu har jag funderat jättelänge på den här maten men förstår den fortfarande inte. Var det kallskuren skinka i paket, ni vet sådana där ”tunna skivor”? Eller var det en julskinka exempelvis som skars upp som en fattigmansrostbiff? Och egentligen den största frågan av alla: är kokt och rökt skinka en fullvärdig måltid i Sverige? Jag har aldrig varit på en tillställning där just skinka är den enda bufférätten. Kanske är jag bortskämd i all parmaskinka/rökt lax/rostbiff-prakt eller så är det en kulturell skillnad inom Sverige. För mig är skinka antingen ett smörgåspålägg eller en av flera köttsorter bland det kallskurna på buffén.

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB