Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Min gräns går vid korv och bönor

av Malin Collin, reporter

Dagens lunch bestod bara av saker jag inte kan äta. Ja, jag är lite kräsen men inte som när jag var liten. Under hela min skoltid åt jag aldrig lunch förutom en gång var tolfte vecka då det serverades köttfärssås och spagetti. Resten av veckorna svalt jag. Och idag återvände jag till den sämre delen av min skoltid. Dagens mat var korv. Jag äter inte korv på det sättet. Alternativet var en bönsoppa. Jag äter inga bönor förutom haricots verts. Jag fick således mätta mig med lite isbergssallad, två tomatklyftor och lite gurka. Utan framgång. När jag hoppade på bussen hem vid halv sex snurrade det i mitt huvud. Innan jag kom upp i lägenheten lyckades jag köpa två blåbär- och hallonbakelser av bara farten – ni vet sånt man gör när man dör av hunger. Och de ska jag äta nu.

cassoulet.jpg

Min franska haträtt: Cassoulet – vita, tjocka korvar i en vit bönstuvning.

  • Tjänstgörande redaktörer: Fred Balke, Christoffer Glader och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB