Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Saker man gör och tänker på att göra

av Malin Collin, reporter

Den här veckan har jag mest försökt återhämta mig från blodbadet i söndags. Jag var tämligen svajig i några dagar men pallrade i alla fall i väg mig till jobbet i tisdags. I går grävde jag fram nyheten att Ola Salo tydligen hade gift sig och dessutom väntade barn.

Sedan gick jag hem och kollade på ”Generation Kill”. Jag borde skriva något intressant utifrån perspektiven krig, manlighet, aggressioner, homofobi, rasism och kvinnoförnedring men jag kom sedan på att hela världens skribenter antagligen gjorde den analysen när ”Generation Kill” gick på tv för ett par år sedan.

Sedan hade jag tänkt skriva en smart grej om gårkvällens ”Uppdrag granskning” men det hade i stället precis hela Sverige gjort i mitt ställe (och Lisa gjort det allra bäst) så jag känner inte att det känns så angeläget heller. Förutom att jag stör mig på alla människor som känner sig så satans bra och i stället startar en lynchmobb på andra hållet och tycker att folk i Bjästa ska brännas på bål och så vidare. Gud, kan folk bara vara normala och försöka föra en vettig debatt? Självklart blev man alldeles rasande, äcklad och ledsen när man såg gårkvällens ”Uppdrag granskning” men att agera på sina aggressiva impulser och föra diskussioner som bygger på dem är så meningslöst. Jag hatar verkligen hat. Inget är så äckligt som människor som går runt och pyr av hat och spyr ner internetforum med besinningslösa attacker. Väx upp, typ.

Annars då? Jo, jag körde Julia Tymosjenko-flätor i dag och min chef undrade om jag hade löshår. Och så åt jag en Key Lime-paj som Leilas Kök hade skickat över. Sedan åt jag lösgodis i Bingo Rimérs studio.

Nu har jag ätit en fryst broccolisoppa och ska se ytterligare ett avsnitt av vidriga krigsscener från Irak a.k.a ”Generation Kill”.

 • Tjänstgörande redaktörer: Ellinor Brenning och Elin Wieslander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB