Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Straffet man får för att man älskar vampyrer lite för mycket (känsliga läsare varnas!)

av Malin Collin, reporter

Man kan säga att det senaste dygnet har varit ett blodigt sådant för min del. Jag har på allvar fått känna på vad näsblod kan innebära. Min erfarenhet av blodnäsa (som det hette i min skånska by där jag växte upp) har tidigare bara rört sig om ett stilla miniblodflöde.

Igår däremot snöt jag mig lite då jag drabbats av en lindrigare förkylning och helt plötsligt satt jag i en scen av en Hollywoodfilm i slutskedet av livet. Blodet forsade och tusen meter toapapper kunde inte bytas ut snabbt nog. Slutligen avstannade blodflödet och jag tänkte att det här var ju något av det värsta jag hade varit med om rent blodförlustmässigt sett.

Då hade jag inte upplevt kvällen.

Vid åttatiden började näsan kasadblöda igen. Då kan jag säga att det gick runt i huvudet också. Med hjälp av min kille som langade papper kunde jag slutligen få stopp på det också. Men tio minuter senare utbröt ett blodigt vattenfall från andra näsborren och då fick jag panik. Efter paniktorkande lugnade detta sig också och mina händer var fulla av blod.

Sedan var det sängdags och jag kunde givetvis inte andas överhuvudtaget. Jag vågade inte ens försöka snyta mig utan låg och hade kvävingsångest till klockan tre. Då gick jag upp och snöt mig ytterst försiktigt. Erhöll ett kilo levrat blod och strax därpå återkom kaskadblödandet i all sin glans. Då fick jag ett svimingsanfall på riktigt, drog tag i badkaret som tyvärr inte sitter fastskruvat så jag kastades med ryggen in i handdukstorken och rasade ihop på badrumsgolvet där jag låg och svalde blod och var utslagen. Jag hade inte ens kraft att ropa på min sovande kille. När jag kvicknade till och fick syn på mig i spegeln fick jag ännu en chock. Vi kan ju säga att vampyren Eli i ”Låt den rätte komma in” var betydligt mindre blodig än jag.

Vid kvart i fyra lade jag mig i alla fall i sängen och väntade på morgonen eftersom jag inte kunde andas.

Idag har jag varit svagare än svagast, yr, illamående och har haft susningar i öronen. Eftersom jag misstänker att det innebär blodbrist knaprar jag nu järntabletter som godis och hoppas på en blodfri kväll i kväll.

  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB