Besök på Jamie Olivers restaurang i Amsterdam
avI går flög vi då till Amsterdam. Jag i en inte helt återställd slags influensa men ändå. Och god bless KLM – jag hade inte flugit med dem på åratal men så går man på och benutrymmet är som vingplats jämfört med andra flygbolag plus att mat och all dryck är gratis. Som förr i tiden *nostalgisk*
På kvällen gick vi till Jamie Olivers restaurang ”Fifteen”. Den låg helt sjukt off. Typ en timmes extra promenad ut i någon slags futuristisk hamn dit ingen annan gick. Helt sjukt. Det var ursnyggt där inne – ”lite New York” som man säger om allt som ser det minsta ut som en trendigt upphottad industrilokal.
I alla fall – menyn var ganska spännande – jag tog ravioli med skogsduva och till det en tomat -och smörbuljong med bondbönor och lagrad ricotta. Smaken var det inget fel på, men storleken! Jag valde en stor pasta då jag hoppade huvudrätt. Trots det fick jag tre (3) små raviolis och lite sås. Man bara: eh, hallå STOR portion era små skolavhoppade välgörenhetsarbetare. Men nä vet ni, tre raviolis var tydligen helt korrekt när det gällde stor portion. *gissar på 1 ravioli för small plate”.
Sedan åt vi oss mätta på efterrätt. Som sagt: jättegoda smaker men man tipsar ju om att grunda med Big Mac innan man går dit.
Efter maten tog vi spårvagnen tillbaka. När den automatiska rösten ropade ut ”Next stop: entertainment area” hoppade vi av. Mest för att vi bor väldigt nära men också för att det lät så fantastiskt: som en lyckad diktatur där man liksom har ringat in ett visst område och bara: här får man roa sig – vi kallar det ”entertainment area”. Rolighetsområdet innehöll en uteservering som kanske svalde tvåtusen pers och sedan Hard Rock Café, tusen barer med Guinness-skyltar och några casinon. Vi bara: eh, nej. Så gick vi till vår gata och fönsterspanade på Gucci, Louis Vuitton och Chanel. Sen bara hem och halsade hostmedicin.