Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

En gång för länge sedan då man hade glitter under ögonen

av Malin Collin, reporter

En gång för länge sedan i mitten av nittiotalet spelade Suede på Olympen i Lund. Jag var där och hade kvällen till ära tillverkat en egen Suede-tröja av en vintage-t-shirt, klister och silvriga paljetter (dagen därpå slog det mig att den aldrig skulle gå att tvätta så det var lite av ett engångsplagg). Annars svart från topp till tå och någon Broder Daniel-stjärna påklistrad strax under ögat – så som man jobbade på den tiden liksom.

I alla fall. Förbandet var Strangelove – ett obskyrt indieband signat av Blur-skivbolaget Food Records. Vi hånade sångaren lite i tysthet på grund av hans Brett Anderson-komplex men av någon anledning kunde jag aldrig sluta tänka på låten ”Time For the Rest of Your Life” som var deras ”hit”.

Eftersom detta var i internets vagga fanns det inga möjligheter att få tag i Strangeloves album på sådana vägar och i Helsingborg var det ingen som var sugen på att köpa in ett osäljbart album. Flera månader senare var jag på sportlovsresa i Stockholm och bläddrade bland skivor i indie-importavdelningen på Mega store på Sergels torg. Där hittade jag skivan för en tvåhundring. Tänk att detta var femton år sedan och förstå hur dyr den var. Men jag köpte den bara för att kunna lyssna på just ”hiten”.

Och i dag kom jag att tänka på den igen. Och låten är fortfarande helt okej. Eller döm själva.

5980_210640670516_842790516_7543764_2661673_n.jpg

Systrarna Collin på väg till Suedekonsert 1995. Den egentillverkade Suede-tröjan skymtar.

 • Tjänstgörande redaktör: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark, Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB