Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Dagens två bästa grejer: Glee och Cornelis

av Malin Collin, reporter

Den här dagens soundtrack har bestått av två fantastiska klipp. Det första är den amerikanska Emmy-galans inledning. Jimmy Fallon, gårkvällens host, gör Bruce Springsteens ”Born to run” tillsammans med Glee-gänget och fantastiska Tina Fey och det enda man tänker är att vi i Sverige är typ Sovjet när det gäller snygg underhållning. Åh, vad jag älskar Glee, vad jag älskar ”Born to run” och vad jag älskar att de kör en sådan här grej alls.

Det andra klippet är trailern till ”Cornelis” – Amir Chamdins film om Cornelis Vreeswijk. Hank von Helvete, som spelar Cornelis är ju egentligen lika spännande som Cornelis själv med nervösa sammanbrott och missbruk och musikkarriär och så vidare. Egentligen har jag aldrig varit något Cornelis-fan. Jag tillhörde aldrig de där tonåringarna som gick runt i raggsockor, drack te och lyssnade på vänstervridna visor. Jag slängde hellre på mig något svart och silvrigt och lurade in mig på indieklubbar. Men jag kände raggsocks- och visfolket. Anyway, jag blir i alla fall väldigt sugen på att se filmen. (Det kan bero på att jag gjorde en faktaruta på Cornelis liv förra veckan och var tvungen att gå igenom hela wikipedia och resten av nätet för att kartlägga allt han gjorde).

Tyvärr verkar trailern inte ligga på youtube ännu men klicka här så kan även du se trailern.

 • Tjänstgörande redaktör: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark, Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB