Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

I hear the summer’s almost gone

av Malin Collin, reporter

Är den över nu? Sommaren alltså?

Mest troligt blir det inga fler soldagar på stranden. Inga långa, ljusa vinnätter på Söder. Ingen kulmen av beach bum-solbränna och flipflops att se fram emot.

Åh.

Samma sak varje år men konstig nog har jag inte lärt mig hur man dealar med det.

I stället för att lista alla saker jag önskar att jag hade hunnit med den här sommaren så ska jag lista saker jag är glad att jag slipper ett tag.

 • Folk som envisas med att stämma träff i parker. Jag är ingen människa som sitter på rakt ner på gräset och ”slappar”. Stolen uppfanns för att man skulle använda den. (Likaså sängen – det är därför jag aldrig skulle få för mig att tälta). Vin och mat avnjuts bäst på på stol med tillhörande bord. Inte på smutsig mark där hundar och barn leker. Tack så mycket.
 • Rosévinshets. Den senaste månaden har jag haft handväskan full av Pepcid. Nu är det dags för… ja… vad dricker jag egentligen under de kallare månaderna? Jo, just det – rosé. Men i alla fall. Nu är det inga problem att hålla den kall.
 • Konstig och ful klädstil. Sommarkläder gör sig bäst på semester när man kan se ut lite hur som helst. Hösten har årets enda snygga kläder. Pastellhatare som jag är ser jag fram emot grova kängor, rutiga långa skjortor, mjuka stickade klänningar, sjalar, en hatt?
 • Tunnelbanesvettlukt hos medpassagerare.

Sedan kom jag inte på något mer. Det är ju trots allt tusen miljarder saker som jag kommer att sakna ända fram till slutet av maj 2011.

jag1.jpg

”Va? Menar du att det här är min sista flaska skumpa i prunkande trädgård för det här året?”

 • Tjänstgörande redaktör: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark, Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB