Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Day 07 – Your best friend

av Malin Collin, reporter

Här borde mina systrar nämnas men jag såg på listan att det ska komma ett eget inlägg om syskon, så jag sparar det.

Mina bästa vänner som har hängt med allra längst är Paula och Joanna. Vi träffades första dagen i gymnasiet. De var redan bästa vänner sedan mellanstadiet och vi tre hamnade i samma klass. Sedan dess har de betytt kanske allra mest i vänskapssammanhang för mig.

Paula och jag satt ihop i gymnasiet. Vi reste genom Europa på våra skolresor och gick ut på helgerna. Vi pratade i telefon i hundra timmar om dagen och var kanske de två mest omogna gymnasieelverna som någonsin tagit studenten. Efter gymnasiet flyttade vi till Frankrike ihop. Ett år senare flyttade vi vidare till Stockholm och delade lägenhet även här. Nu bor Paula lite överallt i världen. När helst jag behöver få ur mig något drar jag i väg ett mail och beroende på tidsskillnaden har jag ett svar så fort hon har vaknat. Saknar henne intensivt men vet att hon alltid finns med mig.

Joannas och mitt umgänge intensifierades i slutet av gymnasiet. När jag och Paula bodde i Frankrike, bodde hon i Portugal. Självklart kom hon och hälsade på oss i några veckor. Sedan flyttade vi alla till Stockholm och efter någon termin flyttade vi två ihop på Karlaplan. Då hängde vi hela tiden. Joanna är en av de mest lyhörda personerna jag har träffat. Hon har en blick som ser rakt igenom en och hon känner direkt om något är på tok. Nu är hon mamma till två små underbara pojkar och bor lyckligtvis kvar i Stockholm.

Sedan har jag givetvis ett gäng andra fantastiska kompisar men jag känner att jag kan hålla på hur länge som helst med det här blogginlägget om jag inte stoppar här.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB