Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Den nya ”Idol”-juryn

av Malin Collin, reporter

I dag presenterade TV4 den nya jurykonstellationen för ”Idol 2011”. 

Ex-makarna Bagge får hanka sig kvar men Anders blir nedknuffad från ordförandetronen av den, för vanligt folk, obekanta skivbolagshöjdare Pelle Lidell. In kommer också den finurliga mannen med shorts, Alexander Bard. 

Först och främst är det ett katastrofalt val att ha fyra jurymedlemmar.

Hela spänningsmomentet kring vilka som går vidare i auditionturnén är som bortblåst. Nu kan inte en Andreas Carlsson gå in och rädda en fjunig tonåring med Jay Smith-drömmar när Baggarna är oense. Det blir konsensus. 

En annan aspekt är att Anders Bagge bestämt har förklarat att ”antingen kör vi hela gänget ett år till, annars struntar vi i det”. När sedan Peter Jihde och Andreas Carlsson går vidare mot nya utmaningar, står han och kliar sig på skalpen och undrar vad som hände. Och kör ett år till – fast med lite annat folk. Inte mycket handling bakom de orden.

Jag tycker av ren princip att förändring är bra.

Men jag inser ändå att jag kommer att sakna det gamla gänget. Trevliga Anders, kvällstidningsvassa Laila och Andreas Carlsson i all sin Los Angeles-prakt. (Rent jobbmässigt kommer jag verkligen att sörja Andreas avhopp. Ingen i branschen besitter hans förmåga att proffstrevligt stå och småsnacka och på en sekund slå om samtalet till en gormande pingpong-match när diktafonen går i gång och de hårda kvällstidningsfrågorna haglar. När diktafonen slås av är han precis lika trevlig som innan intervjun började).

Det jag ser fram emot är det kommande munhuggandet mellan den intellektuellt välformulerade Alexander Bard och den tvärsäkra Laila.

Det stora frågetecknet är om den bedårande, men trots allt flugviktaren Pär Lernström kommer att kunna hålla den nya juryn i tillräckligt strama tyglar så det inte blir ”Jury 2011” i stället för ”Idol 2011”.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB