Malin Collin

La Dolce Vita vs Hell i Stockholm

Startsida / Inlägg

Malins populärkulturfavoriter – april edition

av Malin Collin, reporter

Det var ett tag sedan jag gjorde popkultursvepet. Detta är i alla fall mina aprilfavoriter:

Musik

the-vaccines_138483942.jpg

The Vaccines – bandet som spelar slamrig indie och kommer från London. Från början tyckte jag att det var för enkelt, nästan så det skulle kännas karikatyrartat att älska det. Men när jag har kommit över att alla låtarna påminner om en gitarrdistad, uppspeadad version av den här gamla day time-såpans signaturmelodi, har jag insett att jag är tokig i dem.

Här finner ni albumet ”What did you expect from the Vaccines?” som släpptes i mars.

satan_i_gatan-13806516-frntl-300x300.jpg

Veronica Maggio – en artist som för mig alltid legat i periferin på något sätt. Jag har aldrig tyckt något särskilt om henne. Däremot är jag överförtjust i singeln ”Jag kommer” och nästa vecka kommer albumet ”Satan i gatan” (minus för löjlig titel). 

Bok

cirkeln.jpg

Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Jag har just böjat på den men är redan tokig. Jag har ju en svår faibless för young adult-romaner, allra helst med någon form av apokalyps-plot. Denna bok innehåller just detta, inklusive fantastiska personporträtt (vilket brukar vara genrens absolut svagaste punkt). 

oskuldens-tid.jpeg

Oskuldens tid av Edith Wharton – en gammal klassiker som jag konstigt nog inte har läst förrän nu. Älskar 1880-talets New York på alla sätt och ”Oskuldens tid” i synnerhet. 

TV

the-kennedys-katie-holmes-as-jaqueline-kennedy-op.jpg

The Kennedys – miniserien om klanen Kennedy med JFK och Jackie Kennedy i fokus. Älskar den här typen av tv; kläderna, miljön, familjeskandalerna, politiken osv. Serien visas på SVT och finns på SVT Play.

nittileaks.png

Nittileaks – programmet där Filip Hammar och Fredrik Wikingsson dissikerar mitt favoritdecennium 90-talet. Älskar gammalt arkivmaterial. Trots att det kändes som i går blir det helt plötsligt tydligt hur taffligt allt var på den tiden. Men charmigt och underbart, givetvis.

DVD

Downton Abbey.jpg

Downton Abbey – eftersom jag missade den här brittiska supersuccén när den gick på tv eftersom jag jobbade ungefär hela tiden, fick jag DVD:n i födelsedagspresent av mina systrar. Nu är jag fast. Pampigt slott, art nouveau-detaljer, familjeintriger, fantastiska kläder osv. Jag är besatt av brittisk artistokrati, framför allt från svunnen tid och ”Downton Abbey” är den största tv-succén sedan ”Brideshead Revisited”, vilken jag också avgudar.

Som sist – lista era bästa popkulturpärlor den här månaden och länka tillbaka så jag får ta del av era tips.

  • Tjänstgörande redaktör: Lukas Jacobson, Jenny Åsell, Aleksandra Wojcik
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB