Vardagsmat
avDet blir köttfärssås nästan en gång i veckan. Alla gillar, lätt att göra, riktigt käk.
Stort lass denna gång. Hackade 2 lökar och 2 vitlöksklyftor. Fräste i 0,5 dl olivolja. I med 800 g nöt- och 500 g fläskfärs. Salta, peppra. Brynte färsen ordentligt. I med 3 burkar tomat, 1/2 torkad chilifrukt (rätt mild), 1 tsk torkad timjan och ett par kvistar färsk rosmarin som blivit över. Puttra, puttra, puttra, gärna 30 minuter. Smaka av, salta, peppra. (Det behövs alltid mer salt och peppar i köttfärssåsen.) Servera med spagetti och nyriven parmesan.
Och lite knaperstekt rimmat fläsk så att det blir extra gott. (Allt blir extra gott med knaperstekt rimmat fläsk.)
Gjorde extra mycket, som sagt. (Och den där gamla kastrullen ser ännu skabbigare ut på bild än i verkligheten. Men jag gillar den ändå.)
Perfekt att frysa in och ha till hands.