Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

Dagens dagliga bröd

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet
Nattmacka

Sista tampen på en baguette från Matdistriktet (rar butik – men 35 spänn för en bagge?) fick bli nattmacka. Förkyld i dag så jag behöver tröstäta.

Lyxigt franskt lantsmör på ena halvan – mycket gott och smörigt men inte många klickar bättre än det vanliga fabrikssmöret i snabbköpet.

På andra halvan några flisor av en snuskigt god parmigiano vacche rosse (röda kor). Snuskigt dyr också. Vill inte tänka på vad de där ostspillrorna kostar. (Och nej, jag brukar inte piffa mina mackor med timjanskvistar men vi måste få lite stil på det sunkiga matfotot här i bloggen. Får nog lov att fixa mig en kamera men det är roligare att köpa ost och vin för pengarna.)

Hm, mycket prisgnäll i dag. Beror nog på min svåra sjukdom…

Fast ära vare Gud i höjden! Skärbrädan har ett av barnen gjort i slöjden. Snälla pappan fick den alldeles gratis.

  • Tjänstgörande redaktörer: Fred Balke, Christoffer Glader och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB