Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

Helgens bläcka

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet

Bläckan kokas

Bläckfisk är ett av mina favoritdjur. Köpte en halvkilos fryst, tinade och sjöd den drygt 10 minuter i en svag 1-2-3-lag (1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten). Det här var väl snarare en 1-2-5-lag.

Lät den svalna i svinkylan på balkongen, drog bort skinnet och skar sedan armarna i bitar. Ambitiösa herrn hade dessutom kokat blåmusslor så det fick bli en skaldjurssallad.

Bläckan i salladen

Lade upp bläcka och musslor på tallrikar, pressade över citron, saltade, pepprade och ringlade olivolja. De gröna bladen är färsk koriander.