Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

Helgens bläcka

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet
Bläckan kokas

Bläckfisk är ett av mina favoritdjur. Köpte en halvkilos fryst, tinade och sjöd den drygt 10 minuter i en svag 1-2-3-lag (1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten). Det här var väl snarare en 1-2-5-lag.

Lät den svalna i svinkylan på balkongen, drog bort skinnet och skar sedan armarna i bitar. Ambitiösa herrn hade dessutom kokat blåmusslor så det fick bli en skaldjurssallad.

Bläckan i salladen

Lade upp bläcka och musslor på tallrikar, pressade över citron, saltade, pepprade och ringlade olivolja. De gröna bladen är färsk koriander.

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB