Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

Japanfeber…

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet
Sashimi

…härjar i hushållet efter syrrans presentattack förra veckan.

För slö för att göra sushi så det blev sashimi på längden och tvären med japanska finriset. Godast: vita sega bläckfisken (tvåa nerifrån på långa fatet), pilgrimsmusslan (till vänster) och gösen. Det som ser lite tillagat ut uppe till vänster är bbq-ål. Gott, tyckte jag. Sådär, tyckte resten av familjen.

Det mörkgröna joxet som syns till höger är wakamealger. Man köper dem torkade, lägger i blöt och äter som sallad eller tilltugg. De här är dressade med soja, sesamolja och sesamfrön.

  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Emma Lindström och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB