Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

Lördagens skaldjur

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet
Knivmusslor

Den avlånga formen har gett dem namnet knivmusslor och det ännu coolare engleska razor clams. Mycket goda men rätt grusiga. De står nedgrävda lodrätt i sandbottnar och snappar efter smågodis så det är väl inte konstigt att det följer med lite skräp.

Koka som blåmusslor: Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja. I med ett par dl vitt vin. Lägg i musslorna när det kokar av h-e, på med locket, skaka ett par gånger. Klart på några minuter. Servera med kokspadet, citronhalvor, hackad persilja och bröd.

Inte särskilt lokalproducerat men väldigt gott.

(Och nej, det är inte persilja på bilden utan lite blandat av basilika, mynta och vattenkrasse eftersom jag inte hade någon persilja – men det hade blivit bättre med p.)

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB