Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

Dagens fruktmassaker…

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet
Citrussallad

…slutade i en prydlig aluminiumform vid halv midnatt. Den kommer att bli morgondagens citrussallad med tunnhyvlad fänkål, rödlök och rostade pumpafrön.

Inte så väldigt nyskapande kanske men jag tror den kommer att bli snygg på bild. Gäller bara att hitta ett passligt fat. Är inne i en grå period nu. Jävligt läckert tillsammans med knalliga accenter som orange eller chocklila.

Men det har varit mycket av det nu. Får hitta på något annat. Stora blåa fatet, kanske? Blått passar märkligt bra till mat. Mat är ju nästan aldrig blå. Det är väl kontrasten. Gult är däremot kasst. (Krångligt så här i påsktider.) Käkar liksom upp rätterna.

Ja, sådär kan man sitta och fundera när man i stället borde däcka. God natt.

  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Emma Lindström och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB