Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

Dagens påskbuffé

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet
Brydlings

Ekologiskt och klimatsmart var parollerna när systrarna Brydling gjorde påskbuffé till Härligt hemma. Det är Carina som står och fixar vid köksbänken. Vi var hemma i Ulrikas lilla stuga och det är hon som står vid fönstret.

Inget spektakulärt jobb – annat än att det var väldigt trevligt. Rätt okej att stå och hänga i folks kök på arbetstid medan de fixar fram den ena fina maträtten efter den andra. Och så lär man sig en massa av att snacka med proffs och se hur de gör. Dagens post it-lapp var att testa kålrot med hallon som dessert. (Rapport kommer.)

Carina och pepparroten

Att ugnsstekt potatis blir extra god toppad med dill, hackat ägg, riven pepparrot, brynt smör och flingsalt kunde man ju ana men det är alltid skönt att få saker ordentligt bevisade. Carina är pepparrotsentusiast och microplanar en skön driva på bilden.

Påskmätt

Vissa matjobb kan vara frustrerande. Läcker mat bärs in, fotograferas – och bärs ut igen. Som synes fick den vara kvar inom räckhåll reportageteamets gafflar den här gången. We like.

(Ni andra stackars satar får vänta in Härligt hemma 27 mars och laga själva. He-he. Men det kan det vara värt.)

  • Tjänstgörande redaktörer: Fred Balke, Christoffer Glader och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB