Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

Fläsket är stekt

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet
Fläsk med löksås

Dillade ju en massa om hur gott det är med fläsk och löksås i förra inlägget. Så här såg härligheten ut när vi plåtat den. Även denna portion slank ner så fint så fint.

Barnsligt lätt att laga: Stek fläsket knaprigt i ugnen på 225 grader. Koka potäter. Såsen: Hacka en fet lök. Fräs mjukt i smör, pudra över 2 msk vetemjöl och rör om ett par varv. Häll i 3 dl mjölk. Rör om lite till. Krydda med lite timjan, salt och peppar. Puttra vackert i några minuter tills det tjockar på sig. Smaka av med S & P. Tycker dessutom att det är gott med lite syra i, typ äppelcidervinäger eller pressad citron.

Vårkyckling

De här små älsklingarna är vårkycklingar. (Jämför med potatisarna så inser du hur pyttiga de är. Ja, ja, det skulle kunna vara Idahopotatisar men hur stor ugn tror du att jag har?) De två aningens större och lite gulare är ungtuppar, coquelets, som fått äta majs. De lite mindre är hönsfröknar som fått annat i krävan. Ska just ge dem en sista körare i ugnen så att de får lite färg.

Stor kycklingsmak trots det lilla formatet och saftigt, lite studsigt kött. Men dyra. En dryg hundring styck. Men vad gör man inte för att stampa fram lite vårkänsla bland drivorna? Och så var det ju final i ”På spåret”. (Ja, ja, vi är dåliga människor som kollar på tv samtidigt som vi käkar.)

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB