Fram med grillen!
avSå här mysigt var det när Scan presenterade grillnyheter tillsammans med grilltillverkaren Landmann och marinadmogulerna från Caj P.
Fast the Ladies och vi fåtal Gentlemen från the press behövde inte stå ute i råkylan. Inne i Kolskjulet på Kastellholmen (Mitt emot Grönan i Stockholm) var det hyfsar varmt och vi fick oss både nyheter och lite godsaker till livs. (The Ls & G från the press är mycket godsakskrävande.)
Nyheterna:
En vitlöksmarinad-spray och flera rub från Caj P. Verkar måttligt upphetsande. Däremot var det kul att höra Caj P:s son berätta företagets historia. Det började för drygt 50 år sedan med ett försök att sälja färdiggrillad kyckling i en mataffär på Smålandsgatan. Butiksägaren var grymt skeptisk men på bara tre timmar var alla kycklingar inom en kilometers radie grillade och sålda. Succé!
Tempobutikerna hakade på och snart var grillad kyckling, rostbiff och spjäll självklarheter. Caj koncentrerade sig på själva grilloljan. Går tydligen fortfarande som tåget.
Landmann kommer med en klotgrill som har höj- och sänkbart galler. Faktiskt en riktigt smart konstruktion och stor redig grill dessutom.
Scan har marinerat entrecoteskivor och karréstänger. Bra format på stängerna men rätt likgiltig kryddning på båda nyheterna.
Dessutom kommer rumpstek och förkokta revben i sousvideförpackning – men bara till krog och storhushåll. Skit, säger vi som gillar de bitarna – och att få krydda själva.