Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

Kvällens chark

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet
Tysk gårdsskinka

Mätt och glad efter vårkycklingen men ett par små nattmackor kan man ju alltid smälla i sig. Salamin är en ekologisk casereccio som var god och vitlökig utan slå knockout. Kamraten bredvid är en likaledes ekologisk bokvedsrökt tysk gårdsskinka. Mycket mild och fin röksmak och mjäll i konsistensen. Kryddad med Himalayasalt, minsann. Jo, ja…

Tyvärr hade den lite av den där härskna tonen på slutet som mycket finchark dras med här i Sverige. Antar att omsättningen är för låg så att grejorna hinner bli lite gamla. Säkert inte farligt men ganska surt när man betalat 67:90 kronor hektot.

Vad den inlagda gurkan gör på bilden är jag inte helt klar över så här i efterhand. Men den adderar ju kulör som britterna säger.

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Elin Wieslander och Elvira Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB