Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

Ska bara ta in de smörsvängda rotsakerna

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet
Balkongen rycker in som kylskåp

Balkongen. Strax efter midnatt. Har just lassat ut de lådor och kastruller med halvfärdiga matkomponenter som inte rymdes i kylen. Synd att det är minusgrader. Rotsakerna gillar nog inte att bli frysta så de tar vi in igen. Ett par plus är idealiskt. Då har man världens största kyl att stoppa grejor i och slipper arga morr från familjen som inte hittar vare sig mjölken eller bregottet.

De hysteriska matmängderna beror på att vi plåtar i morgon. Två jobb till Mat&Vin-bilagan (äntligen kommer ett nytt nummer) – ”Middagsakuten” och ”Råvaran”.

Till akuten gör jag bland annat stekt fläsk med löksås. Tänk att kombon lök- och mjölksås med salt grissida kan blir så subtilt läcker. Går inte i spinn av all husmans men detta är verkligen in i helvete gott.

Tar nog och nallar lite till frukost i morgon…

PS. Den lilla träasken till vänster innehåller en aggressiv stinkost som inte gick att ha inomhus.

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB