Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

Långfredagens chark

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet
Fågelbollkorv

Usch, usch, det är ju inte ens långfredag längre och den här konstiga korven har legat längre än så. Men så mycket livspussel har kommit emellan och jag vill ändå skicka ut en liten efterlysning.

Så här var det. Yngste sonen Erik drog till Alicante och kom hem med handbagaget proppat med jamon iberico, en massa chorizosar – och en boll- eller pippifågeltalgsliknande korv. Bollkorven var förstås huvudnummer under hemkomst-charkpartyt men avätandet blev en besikelse. Den smakade knappt något alls utom en vag pust av kanel.

Etiketten gav ingen riktig ledning till vad fågelbollen kunde heta. Inte för att vi kommer att leta efter den på nästa Spanienresa men bara av nyfikenhet – någon bloggläsare som vet vad det kan vara?

PS. Det där andra är en ljuvlig jamon iberico. Sammetsmjuk och smakrik. Och inte i så löjligt tunna skivor som man får här.

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB