Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

Rötter till Salming

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet
Börjes vego
Börjes vego

Sen kväll i köket. Förbereder morgondagens grillplåtning med Börje Salming. Han har just kommit ut med en grillbok och nu vill vi ta lite egna bilder på honom in action. (Det är en kopia på omslaget som hänger och inspirerar över diskhon.)

Eftersom det är en bizzi man så har jag lovat att vi tar med allt som behövs, käk, grill, grunkor. De här rotsakerna ska vi göra smarriga paket utav och så blir det grillat fläsk och senapssås till.

Fiskspett blir randiga
Fiskspett blir randiga

Jodå, vi ska grilla på riktigt men bara i all hast så nästan allt kommer att vara så gott som klart. Grillpannan är en trogen vän i sådana här sammanhang. Ger mycket snyggare ränder än om du kör på grillen. Tänk så vi fuskar och håller på.

Men Guds straff lär komma omgående i morgon. SMHI utlovar snöglopp för stockholmstrakten – och det brukar avsevärt ta ner härligheten i grillbilderna.

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB