Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

Världens dyraste hamburgare…

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet
BBDyrburgare.jpg
Burgare för burgna.

…var förstås bara en pr-ploj men inte desto mindre riktigt god. Burger Kings produktutvecklare Mark Dowding var i stan och presenterade nyheter och som grädde på moset fick pressdrevet miniversioner av lyxburgaren som bland annat ska innehålla waygu-kött (ett slags kobebiff), iransk saffran i brödet, krispbakad pata negra-skinka och färsk tryffel (egentlgen den svindyra vita men eftersom det var ickesäsong så fick vi nöja oss med svart – buhu).

Och visst var den läcker. Särskilt kombon saftig, biffig burgare och knaprig lufttorkad skinka föll mig på läppen – och till viss del i knät.

Men show off-burgaren lär aldrig komma igen till Sverige och 99 pund för en köttsemla tycker jag nog är i saftigaste laget.

Bland nyheterna märktes annars en extratjock och mumsig burgare med tre sorters ost. Gillade vi – fast ostarna kunde varit rivigare. Den kommer rätt säkert till Sverige.

BBPommes.jpg
Skovel-pommes.

Gillade också tunnskurna och skålade pommes med tryffelmajo, burgaren med friterad kyckling och de sötkletiga kycklingvingarna. Resten var inte mycket att blogga hem om.

BBDessertshot.jpg
Söta små shottar.

Jo, förresten – jag gillar idén med små dessertshots. Alldeles lagom efter en burgare. Men irrrgh så sötsliskiga de var.

Och så väldigt mätt jag blev.

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB