Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

En italiensk sittning

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet
Famoantipasti.jpg
Nä, antipastin var inte så här suddig i verkligheten.

Ännu en aptitretare från Köpenhamnsbesöket. Vi tyckte i alla fall att Famo (Fabio & Morten) på Saxogade 3 var en rustik och trevlig italienare. Mycket folk, god stämning.

De hade en fast meny och det tycker jag är väldigt skönt ibland. Ölkokta musslor eller toast Skagen? Torskrygg eller lammkotletter? Armangnac eller grappa? Eller både och? Jag är alldeles för mycket både och för att det ska funka för min plånbok.

Alltnog, här började det med en massa trevliga antipasti – skinka, salami, kikärtsröra och annat godis.

Famopasta.jpg
Redan här började man bli lite mätt.

Pastan hade sällskap av hmegjord korv och rotsaker och varmrätten – stekt kyckling – glömde jag att plåta. Rejält käk och stora smaker utan krångel.

Famodessert.jpg
Puddingen var nog det minst upphetsande på kvällens meny.

Desserten till sist var en halvintressant pannacotta med före detta torkad frukt.

  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Emma Lindström och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB