Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

Ett skitigt jobb…

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet
GotlandUlrika.jpg
Ulrika modellar som vinprovare i Krakas matsal.

…men någon måste göra det. Fruktansvärda strapatser när fotografen Börje och jag rodde hem ett reportage från Krakas krog i gotländska Kräklingbo förra veckan.

Tänk dig själv – behöva stå i en solig trädgård i en lantidyll och plåta fantastisk mat som du dessutom får provsmaka. Till råga på allt fick jag ta en sipp av de av krögaren rekommenderade vinerna. Man borde ha något slags tillägg hårda dagar som dessa.

Nä, det var förstås väldans trevligt. Krakas som är ett gourmetställe mitt ute i spenaten drivs av Aftonbaldets vinexpert Ulrika Karlsson. Jag blev väldigt sugen på att ta mig dit som gäst någon gång. Kocken Maria gör kalasmat och Ulrika väljer spännande viner.

Rapport kommer i Härligt hemma-bilagan om några veckor.

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB