Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

Veckans matresa…

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet

…gick till Gotland. Första stopp var hos odlarna och mathantverkarna Margareta och Göran som också driver Lilla Bjers gårdsbutik en kort mil söder om Visby.

Det blev mycket snack (om ekologiskt) och mycket verkstad ute på sparrisfälten och i melontältet. Kom hem med ett halvt block fullklottrat med anteckningar och två buntar vit sparris som jag köpte i butiken. Åt det mesta i kväll med vinägrette, ett par glas österrikisk riesling (Rabl) och en långlagrad cheddar med en liten aning av parmesan men ändå inte.

Gotlandstektsparris.jpg
Margareta fixar lunch i butiken.

Luch blev det också i Lilla Bjers. Vit sparris och alldeles nyplockad vitlök, stekt i citronolivolja med bröd från Rute och flingsalt. Yummie.

Om sparrisen jag fraktade hem var okej? Väldans!

Gotlandsparris.jpg
De är kokta i sockersaltat vatten.
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB