Indiskt, typ
avChicken curry! |
Säkert tio år sedan jag gjorde något indiskt hemma. Hämtar gör vi ibland men det är sällan särskilt kul – sega köttbitar i brun, vagt currysmakande sörja. Naanbröden med vitlök brukar däremot vara smaskiga.
Men i går hände det. Såg danska ”AnneMat” där hon lagade kycklingcurry. Inte våldsamt inspirerande men det födde en tanke.
Fräste lök, vitlök, ingefära, citrongräs (ja, jag vet att det är mer åt thaihållet) och currypasta på burk (totalt överlägset pulver) i olja. Öste i tomater, zucchini, skärbönor, jordärtskockor och kokosmjölk. Samtidigt brynte jag kycklingbitarna i ugnen.
Mina två tamarinder. De heter Rajiv och Maj-Lis. |
Smaksatte currysåsen med salt, pressad lime och tamarind. Första gången jag testar den här fula, kladdiga och sötsyrliga frukten. Ingen jättesuccé men jag tycker att den rundade av smaken på ett fint – och indiskt – sätt.
I med kycklingen och stekskyn. Lät det småputtra i cirkus 20 minuter. Åt med överblivna linser med spenat, matvete och en liten sås på yoghurt, rivet limesal och en gnutta vitlök.
Och det var gott.