Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

Helgens kurs

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet
KursMarkus.jpeg
Chef Markus visar och berättar.

Fick ett wild card till en kurs på Restaurangakademien förra helgen. Det var Markus Aujalay som tipsade och öste skördetids-recept över oss.

Kursmat.jpeg
…och som avslutning fick vi äta upp allt!

Min duktiga grupp gjorde bland annat inlagda rotsaker (att ta hem i en fin burk), saffranspotatis, musslor från Marseille, ugnsbakade morötter och svarta svartrötter. Godast var nog Markus stekta champinjoner – det är ju ändå han som har vunnit Årets kock.

Gör så här: Skölj (många – de går åt) små fina champinjoner. Stek först på rätt hög värme i olja. Dra ner värmen när de börjar få lite färg och fräs vidare tillsammans med generösa klickar smör och skivad vitlök. Salta och peppra. Efter några minuter: häll i lite vitt vin och puttra ytterligare en stund. Strö över massor av persilja och justera sältan. Servera som snacks eller tillbehör till en kött- eller fiskbit.

  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Emma Lindström och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB