Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

Julmiddag 2.0

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet
Julmiddag.jpeg
Stora skaldjursfatet samlar damm mest hela året men på julafton kom det till användning.

Efter månader av julbordsreportage och knäckrecept är suget hemma hos Hanssons efter klassisk julmat rätt måttligt. Så det blev det här i stället: Kamutvete kokt al dente med sockerärtor, kryddat med olivolja, och aningen paprika, spiskummin och chiliflagor. Och så en massa skaldjur, typ hummer, Stalinkrabba och räkor. Dyrt och gott! Särskilt som vi drack champagne till.

(Fast det blev sill till förrätt. Fänkålssill med färsk fänkål i tunna skivor, löksill, gravad strömming med örter och Norrøna, norsk matjes. Har svårt att släppa sillarna.)

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB