Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

…och gott nytt år

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet
Nyårsknäck.jpeg
Smält socker och mycket flisad mandel får stelna och så hackar man det i småbitar och blandar ner i glassen.

Det blir semihemgjord nougatglass till dessert (köpeglass med hemsnickrad nougat). Bara så ni vet.

Förrätt? Varmrätt? Jodå, det vankas något litet att tugga på till välkomstbubblorna och så något mer substantiellt innan det är dags för desserten. Allt kommer att uppenbaras i Härligt hemma på juldagen.

Och så är det väldigt skönt att storhelgsmaten är avdiskad för i år. Nu är det bara ett par julbord till nästa år som ska bärgas innan friden lägger sig totalt. Någon som har något att rekommendera?

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB