Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

Confiterat i helgen

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet
Confiterad bläckfisk.jpeg
Det äts för lite bläckfisk i detta hem.

Hade en fryst bläcka i som jag först tänkte låta bada i fisksoppan men som i stället fick bli ett litet experiment. Har aldrig hört talas om confiterad bläckfisk och man kunde ju befara att det fanns väldigt vettiga anledningar till det. Men si det blev faktiskt riktigt gott.

Skar firrens armar i munsbitar och saltade dem lätt. Stoppade i en kastrull tillsammans med grovt hackad vitlök, en näve liguriska oliver (de där goda små svarta), citronskal i remsor, svartpepparkorn, korianderfrön, ett par lagerblad och lite rosmarin. Gluggade på olivolja tills det precis täckte.

In i ugnen på 125 grader, drog ner till 75 efter ett par minuter och lät stå i en timme.

Kylde på balkongen, beströdde med hackad persilja, besprutade med lite citron och åt med goda brödet. Mycket mör fisk med fin smak. Yummie.

Undrar om man kan göra något kul med den överblivna olivoljan?

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB