Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

Essiga tapas

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet
Tapas.jpeg
Salta mandlar är utmärkta tapas.

Nåja, men några blev jag rätt nöjd med. Mina boquerones – strömmingsfiléer som gravas i salt och sherryvinäger och sedan får bada i olivolja – blev nästan lika goda som de jag fick av sonen i födelsedagspresent. Och de små biffmackorna med rödlöksmarmelad (tapas Swedish style) var också rätt beroendeframkallande.

Plåtade alla härligheterna i går. Dramatiskt värre med röda rosor och speltema som synes. Lite lugnare bildspråk i dag när vi förevigade friterade clamares och annat gott från tapasproffset Cesar på San Leandro.

Sen middag i kväll på diverse rester. Bockerångerna, musslor i citronvinaigrette, fisk- och potatismos med citron och persilja, sista bitarna från helgens massiva bogbladsstekar (3,5 timme i ugnen!) och en kant av levainbrödet. Onsdagslivet kan vara lite vackert ibland.

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB