Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

Helgens konstiga…

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet
Potatisgratäng.jpeg
En riktig långkörare.

…var den här potatisgratängen. Inte för att den ter sig tämligen oaptitlig på bild utan för den tog nästan tre timmar (!) på sig att bli klar. Visserligen var det ett stort lass potatis (1,5 kg) men också mycket grädde och det brukar snabba på tillagningen.

Kan det ha berott på att jag förberedde gratängen – blandade skivad potatis med vitlök, riven ost och grädde – och förvarade i plastpåse i kylen över natten? Borde inte spela någon roll, tycker man.

Någon gratängkunnig som vet?

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB