Mat för dagen

Om mat jag äter, om mat jag lagar och mat jag tycker verkar kul. Och så nåt att dricka förstås.

Startsida / Inlägg

Slit och släp

av Jon Hansson, matskribent på Aftonbladet
Brasatoalbarolo1.jpeg
En hel flaska rött!

Senaste hemsnickret till bilagan handlade om mat med vin i. Här är det en brasato al barolo som ligger och marinerar sig. Eller i alla fall nästan. Ersatte den dyra barolon med betydligt billigare plonk och köttbiten är högrev men borde vara något åt rostbiffshållet.

Brasatoalbarolo2.jpeg
Långkok!

Efter flera timmar i marinaden och ett par på spisen lyfte jag ur köttet och mixade rödvinsspadet och grönsakerna. Det blev inte en vacker men en mustig sås. I lilla formen längst fram vibrerar polenta med gorgonzola och en himla massa smör av kalorier. Extremt mastigt men gott. Dyker upp i Härligt hemma nästa lördag.

Fondu.jpeg
Dopp i grytan!

Ostfondue blev det också. Bortsett från att det är tråkigt att riva 600 g ost så är det ju lätt som en plätt att sno ihop. Borde man göra oftare.

Småkakor1.jpeg
Norpade en segknaprig chokladsnitt redan under plåtningen.

Enklare resa inför nästa plåtning. Stjärnkonditorn Elisabeth Johansson fixade sju ton småkakor åt oss att plåta. Blev mycket vackert. Och jag blev mycket populär som fick en burk kakor med mig tillbaka till redaktionen. Kollegorna grät av lycka över hallongrottorna vid fikat. Nå, de blev i alla fall lite fuktiga i ögonvrårna.

Tack, Bettan!

  • Tjänstgörande redaktörer: Mikael Hedmark, Emma Lindström och Emelie Perdomo
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB