Fånge

av Paolo Roberto
Skärmavbild 2013-10-01 kl. 13.54.39 Skärmavbild 2013-10-01 kl. 13.54.04

Att sätta ihop koppens muskler är extremt viktig del i att vara vältränad. Här är en övning där typ hela din kropp får jobba.

Tränar

Balans, styrka och koordination i hela kroppen

Utgångs position

Ligg på rygg med dina händer bakom nacken

Utförande

Med ett ryck rulla upp kroppen så att ena benet är i marken och det andra böjt framfö kroppen  med ena benat och det och där ifrån ställer du dig upp. Återgå till utgångs positionen genom att gå ner

Tänk på

Om du vill göra övningen så jobbig som möjligt så hjälp gunga inte upp utan använd magmusklera för att komma upp från ryggläget. Om du inte är tillräckligt stark så kan du hjälpa till med armarna i stället för att ha dem bakom huvudet

   – Övningen är från min nya träningsbibel.

Klicka på bilden så kommer du till min nya träningsbibel

En idol!

av Paolo Roberto

Pressade ner mig bredvid en av mina idoler under lunchen här på bokmässan! Och fick en lektion i Italiensk historia! Han är kung den där Göran Hägg!

20130927-123051.jpg

Cosce di pollo al forno con cipolla rossa e patate

av Paolo Roberto
Skärmavbild 2013-09-27 kl. 09.51.30
(Kycklingben i ugn med rödlök och örtpotatis)
4 personer
8–12 kycklingben eller 6 kycklingklubbor som delats i ben och lår
2 msk olivolja
1 msk finhackad färsk timjan
2 vitlöksklyftor, pressade
2 rödlökar, skurna i klyftor
Salt och svartpeppar
8 potatisar, tunt skivade
3 msk olivolja
1–1 ½ tsk torkad rosmarin
Salt och svartpeppar
1 dl parmesanflagor
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsplåt eller en stor ugnsform, som rymmer hela maträtten, med olivolja.
2. Salta och peppra kycklingbenen runt om. Lägg dem i ugnsformen och tillsätt olivolja, timjan, vitlök och rödlöksklyftor. Rör om så att allt blandas väl. Sätt in formen i ugnen och stek kycklingen i cirka 30 minuter.
3. Lägg potatisskivorna i en bunke. Blanda i olivolja, rosmarin, salt och peppar.
4. När cirka 10 minuter av kycklingens stektid återstår, tillsätt potatisen och låt den steka med i ugnen tills den mjuknat. Strö parmesanflagor över både kyckling och potatis, ställ sedan in formen i ugnen i ytterligare någon minut.
5. Servera med grovstrimlad huvudsallad blandad med olivolja, citron, tunt, tunt skivad vitlök och salt.
”En kycklingrätt som går att laga till i ett nafs! Ungefär lika fort som mina ungar länsar tallrikarna”
Foto: Börje Thuresson

Radio

av Paolo Roberto

Mycket media just nu! Ny bok och så startar mitt nya program Pengarna på bordet på tisdag! Syns man inte säljer man inget…Så idag blir det MIX Megapol i Göteborg!

20130927-082504.jpg

Vad sa de egentligen?

av Paolo Roberto

 

Då har media återigen tolkat forskning så som djävulen läser bibeln. Igår publicerades nämligen en ny studie av SBU (Statensberedning för medicinskutvärdering) om viktnedgång och vad som ger resultat. Det visade sig att den metod som funkade bäst, enligt deras studie, är LCHF. I samma sekund som resultatet publicerades så plockade all media fram stortrumman och dundrade ut att äntligen är frälsningen här och den heter LCHF, halleluja. På alla LCHF bloggar så jublades det och man basunerade ut: VAD VAR DET VI SA!

Men vänta ett slag, vad var det undersökningen egentligen sa och på vilket sätt var den genomförd och framför allt på vilka? Låt mig få förstöra glädjen lite för er som vill ha en quick-fix. Jo, dem man hade undersökt under ett halvår var kraftigt överviktiga (BMI över 30) med förstadie till diabetes.

SBU skriver själva:

”Syftet med denna rapport var att systematiskt sammanställa den vetenskapliga litteraturen om råd om mat till, eller faktiskt intag av mat hos personer med fetma.”

Och resultatet var som sagt LCHF så det är tydligen det som funkar bäst om du har stora problem med din hälsa och din vikt. Men hur funkar det på medelsvensson och håller den på längre sikt? Det fanns det inga svar på utan det som redovisades var vad som hände den här gruppen under en relativ kort period. Tyvärr är det så att det inte finns någon seriös forskningsstudie som kan visa på att någon metod skulle vara bättre eller sämre än någon annan över ett år. För det vet ju alla som försökt att banta att det svåra är inte att gå ner i vikt utan att behålla den.

Och i slutänden så handlar det här om hälsa och inte om att vara smal. Det finns en hel del forskning och experter som varnar för lågkolhydratdieterna och vad de kan leda till på längre sikt. För hur nyttigt är det egentligen att äta bränt bacon och smör till frukost, lunch och middag? Men den här forskningsrapporten är inte riktad till oss som både gillar att äta gott och nyttigt och som tycker om att hålla oss i form. För vi slipper ju oroa oss för vilken metod som funkar eller inte. Vi har valt välbefinnande och de är det som funkar i längden!

 

Vill ni läsa på lite mer om vad som inte funkar så har ni utmärkt läsning på Sveriges bästa träningsblogg:

http://traningslara.se/lchf-vs-kost-med-mer-kolhydrater-vad-ar-bast-for-viktnedgang/

 

Punktmarkering

av Paolo Roberto

Allt är inte jätte kul med att driva företag… Idag är det ”administration”på kontoret och det är ungefär lika roligt som att titta på målarfärg som torkar! Sjukt tråkigt och Simon blir tvungen att punktmarkera mig så att jag inte ska smita…

20130923-094124.jpg
Sida 1 av 42
Arkiv
Kategorier
 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén, Kristina Jeppsson och Nils Höglander
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB